Allt du behöver veta om US Open i Golf

US Open Golf

Det är snart dags att bänka sig framför US Open, en golftävling där världens bästa golfare tävlar om att ta hem förstaplatsen. US Open är uppskattat av många och kan därför ses på flera olika kanaler och turneringen sänds också online, vilket är en stor fördel om du vill följa tävlingen utanför hemmet eller hålla koll på hur du ligger till i din betting.

För att ge dig rätt förutsättningar att kunna förbereda dig inför det efterlängtade US Open, ger vi dig all information du behöver veta. Vart anordnas den och vilka datum bör du ringa in i kalendern?

Vad är US Open?

US Open är en av fyra stora majortävlingar som anordnas för herrar i golf. US Open anordnades för första gången år 1895 och har därmed många år på nacken. Sedan starten har ungefär ett 50 tal olika golfklubbar fått äran att hålla i tävlingen och även om USGA ställer väldigt höga krav på klubben som håller i tävlingen är det en utmärkt reklam för golfklubben och dess framtid.

Kvalificera sig i US Open – Vad krävs för att kvala in?

För många golfentusiaster är US Open en milstolpe som många vill uppnå. Men vad krävs för att faktiskt kvalificera sig till tävlingen?

Ett kvalificeringsengagemang hålls för golfare som uppfyller någon eller samtliga av följande kriterier. Antingen måste man vara en professionell golfare, alternativt vara amatör och ha ett handikapp på 1,4 eller lägre för att chansen att kunna kvalificera sig in i US Open.

USGA är ansvariga för att anordna evenemangen där golfare från hela världen kan tävla om att kvalificera sig in i tävlingen. Dessa evenemang hålls på cirka 100 platser runt om i USA, vilket heller inte gör det så konstigt att det framförallt är Amerikanska spelare som medverkar i US Open. Genom tiderna är det också USA som har haft flest antal vinnare. Om man hamnar tillräckligt högt i sektionskvalet, så tilldelas man en plats i tävlingen.

När anordnas US Open?

För årets US Open är det juni månad som du bör sikta in dig på om du vill följa tävlingen. Närmare bestämt torsdagen den 16 juni till söndagen den 19 juni så kommer du kunna se spelarna tävla om titeln direkt i TV-rutan.

Vart kan man kolla på US Open?

Från Sverige är det många svenska kanaler som kommer att sända och följa tävlingen med kommentatorer. Däremot kan det i flera fall krävas att du lägger till sport-eller golfkanaler så som V Sport Golf eller Viaplay för att du ska få tillgång till allt innehåll.

Detta är värt att kika med ditt TV-bolag lite innan US Open anordnas, så att du kan säkerställa att du har tillgång till de kanaler som behövs och om det då alternativt behöver läggas till visst innehåll.

Följ tävlingen online

Utöver detta kan du även följa US Open online, där tävlingen sänds på flera olika kanaler och där du även har möjlighet att streama US Open från mängder av olika bettingsidor.

Så med det sagt är det hög tid att se över ditt TV-utbud, kika på vilka spelare som kommer att vara med i år och om du vill addera lite extra spänning kanske det också kommer vara värt att betta på vem du tror kommer ta hem US Open i år!