Allt du behöver veta om Ishockey-OS 2022

Ishockey-OS 2022

Vinter-OS är här och många rullar upp ärmarna för de kommande matcherna och väntar med spänning på att sändningen ska påbörjas. En mycket populär del av Vinter-OS är alltid ishockeyn, där några av världens bästa lag spelar mot varandra för att kamma hem den ärorika pokalen.

För att du ska kunna förbereda dig inför vad komma skall, så ger vi dig här allt som du behöver veta om Ishockey-OS 2022. Bjud in dina vänner för riktigt härliga hockeykvällar!

När sänds Ishockey-OS?

Vinter-OS anordnas denna gång i Kina och även fast flera andra grenar redan har avklarats, så kvarstår ändå större delen av ishockeymatcherna. Vinter-OS anordnas vart fjärde år och då ingår alltid ishockey som en mycket populär del.

Under större delen av februari 2022 (4-20 februari), kan du följa diverse lag där finalen sänds den 20 februari och där de två lag som har fått allra bäst resultat under tävlingen möts i en avgörande match. För denna omgång tävlar både det svenska dam- och herrlandslaget i Vinter-OS i ishockey.

När spelar Sverige?

Förmodligen så är det Sveriges landslag för damer eller herrar som du är lite extra sugen på ska vinna. Så vilka dagar bör du ringa in i kalendern för att se hur de klarar sig mot respektive lag?

Damkronornas matcher

Damlandslaget har under början av februari spelat fyra stycken matcher där de, efter goda resultat kvalat sig vidare till semifinalen. Här bör du ringa in den 11 februari då Damkronorna möter storfavoriten Kanada för en avgörande match om vem som ska ta sig vidare till semifinal. Så håll tummarna!

Trekronors matcher

Herrlandslagets matcher utspelar sig dock något senare än damernas och här kan du kolla på den första matchen den 10 februari, då Trekronor möter Lettland. Därefter spelar herrlandslaget den 11 februari mot Slovakien och den 13 februari mot Finland. Beroende på resultat kan de sedan ta sig vidare till resterande matcher.

Vilka lag är favoriter?

Så hur ser då Sveriges chanser ut i OS för denna omgång? Damkronorna har tippats högt och ligger som en klar favorit enligt många paneler.

Vad gäller herrlandslaget så kommer de att spela mot några av de högst rankade lagen inom ishockey, vilket kommer göra det svårt för Sverige. Men Sverige ligger på en god fjärdeplats i världsrankningen och har därför en god chans att slå många lag. Håll tummarna och bänka dig framför TV:n med dina vänner för att heja på Sverige.

Vart kan man kolla på hockeyn?

För dig som inte redan har ett inkluderande TV-paket för att kunna följa samtliga matcher är det dags att du skaffar ett som passar dig och de matcher som du vill kunna ta del av. Många matcher kan du även streama online mot en avgift, alternativt betala en medlemsavgift månaden ut för att kunna se ishockeyn.

Men det finns också flera olika TV-paket som har licens för att sända matcherna där Discovery+ och CMore tillhör de två största. Här kan du välja mellan flera olika paket för att kunna göra ett val som passar dig. Oavsett om du planerar att följa matchen från mobilen, datorn eller din TV.

Det är snart dags för några av de mer spännande matcherna och frågan är hur långt damlandslaget kommer kunna ta sig i slutspelet? Allt detta har du att se fram emot under februari månad. Glöm heller inte att betta på matcherna, för att addera lite extra spänning!