Sportåret 2021 – minns du höjdpunkterna?

Sportåret 2021 – minns du höjdpunkterna?

Finalförluster, kritiserade domslut och svensk dominans – här är höjdpunkterna från sportåret 2021.

Sporten under 2021 var till stor del präglad av coronapandemin, vilket ledde till att många såg tävlingarna och matcherna genom tv:n. För ökad spänning i tv-soffan är det många som väljer att betta på sporten. Om du är en av dessa börjar det faktiskt bli hög tid att förbereda dig för sportåret 2022.

Precis som 2021 kommer nästa år präglas av stora sportevenemang, så se därför till att vara redo. På marknaden kryllar det av bettingsajter och bonusar, samt jämförelsesidor som hjälper dig att välja rätt. Hitta de bästa bettingsidorna och jämför bettingbonusar, så ser du till att maximera din sportupplevelse.

Bittert slut på Fotbolls-EM

Efter att coronapandemin spelat fotbollsvärlden ett spratt var det nu, ett år senare än planerat, äntligen dags för herrarnas fotbolls-EM. Sverige tog sig vidare från gruppen efter segrar mot Slovakien och Polen samt ett bragdartat kryss mot Spanien. Därefter fick sig resan ett hastigt slut redan i åttondelsfinalen, då Ukraina avgjorde på övertid.

Finalen bjöd som vanligt på stor dramatik och Italien lyckades slå England på straffar. Men tyvärr lämnade vi mästerskapet med en bitter eftersmak med anledning av det hat och den rasism som riktats mot de engelska spelarna.

Finalförlust i Tokyo

De olympiska spelen lockar alltid mängder av åskådare världen över. Sommarspelen i Tokyo, som sköts upp ett år, blev lite annorlunda i det att storpubliken befann sig hemma framför tv-skärmarna.

Ur svensk synpunkt blev spelen i Tokyo till stor del trivsamma.

●       Daniel Ståhl och Simon Petterssons guld respektive silver i diskus

●       Svenska hopplagets guld

●       ”Mondo” Duplantis dominans i stavhoppsfinalen

●       Sarah Sjöströms bejublade comeback-silver

●       Fotbollslandslagets silverbragd

Men även OS lämnades med en något dyster min på läpparna, i alla fall om man höll på svenska damerna i fotbollsturneringen. I finalen, som gick till straffar, sköt Sverige bort sig och guldet gick istället till Kanada.

Norge ”vann” skid-VM i Oberstdorf

I skid-VM står det mesta mellan två länder: Sverige och Norge. År 2021:s upplaga av världsmästerskapet var inget annorlunda. Trots att Sverige ställde upp med stjärnor som Ebba Andersson och Frida Karlsson var det Norge som fick jubla mest. Detta tack vare en viss Therese Johaug.

Det Sverige främst tar med sig är att man är ohotat bäst i världen vad gäller sprint, där Jonna Sundling blev mästerskapets drottning. Sundling vann både den individuella sprinten och team-sprinten där hon bildade lag med Maja Dahlqvist.

Lewis Hamilton vs. Max Verstappen

År 2021 kommer bli ihågkommet på många sätt, inte minst för att det bjöd på en av de bästa Formel 1-säsongerna någonsin. Under hela året har den sjufaldige vinnaren Lewis Hamilton legat däck mot däck med den lovande talangen Max Versteppen. När allt skulle avgöras i Abu Dhabi var sportvärlden samlad.

Det avgörande racet är en av årets mest diskuterade sporthändelser. Det hela fick sig nämligen ett något snöpligt slut. Hamilton hade tillskansat sig en stor ledning, men en krasch och ett kritiserat domslut senare kunde Verstappen köra först över mållinjen och ta sin första världsmästartitel.

Efter denna summering står det klart att sportåret 2021 var ett fantastiskt sådant. Låt oss nu blicka framåt och hoppas på ett lika bra 2022 – om inte bättre.